Schoolspullen naar Cornaţel

Met twee vrachtwagens, een transport bus met aanhanger en zes chauffeurs zijn in de week van 16 tot 20 oktober diverse goederen naar het kindertehuis DareToCare in Cornaţel in Roemenië gebracht.

Maandagnacht om één uur vertrokken, dinsdagavond halftien waren we in Cisnadioara. Hier werd gelogeerd bij de voorzitter van DareToCare, Pieter van der Neut. De woensdag was voor het uitladen. Voor DareToCare hadden we bij ons: tafels en stoelen voor de kamers van de kinderen, diverse kasten, een bankstel, stoelen voor de eetkamer, drie gitaren met twee versterkers, gebreide etuis, gevuld met schoolspulletjes voor de jongeren en make-up spullen voor de groteren, sjaals en mutsen (deze laatste dingen eventueel ook voor mensen in het dorp). Vervolgens was het schooltje in Cornaţel aan de beurt. Na de koffie met eigengemaakte lekkernijen, werden daar leerlingensets en kasten uitgeladen. Daarna stond de school in Rosia, waaronder Cornaţel valt, op het programma. Toen het transport daar aankwam werden we onthaald met een heuse voorstelling door kinderen van de met muziek en dans. Ook werd ons een heerlijke lunch aangeboden, klaargemaakt in de praktijkruimte van de school. De schoolburgemeester van de gemeente Rosia was bij dit alles aanwezig. Zo probeerde men iets voor ons terug te doen en daarmee hun dankbaarheid te laten blijken. Tenslotte werden daar de laatste spullen uitgeladen, geholpen door vier Roemeense mannen.  Hier had de burgemeester weer voor gezorgd.

Het schoolmeubilair is geschonken door de Wildemaetschool in Elburg, stoelen door de Ichthuskerk in Elburg. Het hele transport is mogelijk gemaakt door DHL in Zwolle, die een vrachtwagen inclusief brandstof beschikbaar stelde, Garage Vika in Hattemerbroek die zorgde voor de tweede vrachtwagen. Met een gift van € 1000,- van de kringloopwinkel in Elburg kon de brandstof voor deze auto worden betaald maar ook de verdere kosten zoals tol. J. Fikse Bouw in Doornspijk tenslotte zorgde voor een bus met aanhanger inclusief verdere kosten. Een ouder echtpaar uit Elburg schonk drie zakken met de gebreide spulletjes. De Elburgse gastouders zorgden nog voor nieuwe kleding voor de kinderen. Al deze sponsoren en schenkers enorm bedankt!!

De zes chauffeurs waren Wim Huenestein, Jaco Schoonhoven, Jan Fikse, alle drie gastouders van de kinderen toen zij Elburg bezochten in 2015, Jan-Henk van Beek, Dirk Jan van Boven en Herman Witter, voorzitter van Davor. Ook zij hebben een week vrijgemaakt om dit alles naar Roemenië te kunnen brengen. Het was een intensive reis, 4000 kilometer totaal heen en terug. Geweldig om te doen en prachtig om te zien hoe blij je mensen kunt maken met onze overtollige spulletjes die zo een prachtige herbestemming krijgen. Vrijdagavond 20 oktober kwamen we moe maar voldaan weer terug in Elburg, dankbaar dat alles zo voorspoedig mocht verlopen!

Comments are closed.