Actie leerlingen Nuborgh College

Met de bekendmaking van het totale eindbedrag van € 36.315 kwam op 8 maart jl. een eind aan de diverse acties die in de afgelopen periode zijn gehouden op de drie locaties van de Nuborgh in Elburg en Nunspeet.
Dit alles ten bate van de realisering van de bouw van vier appartementen bij het kindertehuis Dare2Care in Cornaţel/Roemenië. Officieel moeten kinderen vanaf hun 18e het huis uit. Door voor hen appartementen beschikbaar te hebben kunnen zij nog een aantal jaren min of meer begeleid de weg naar zelfstandigheid vervolgen.

Een kraam op Kerst in de Vesting vormde de start van alles en vervolgens “het Glazen Huis” van het Oostenlicht in Elburg.
Daarna volgde de hoofdmoot: een microkrediet actie op de drie locaties: Het Oostenlicht, het Lambert Franckens in Elburg en De Veluvine in Nunspeet. Iedere leerling ontving twee euro met de bedoeling dit op de een of andere manier te vermeerderen. De € 4.800,- die hiervoor benodigd was werd voor de helft geschonken door de Gemeente Elburg. Het overige deel werd geschonken door de diaconieën van de diverse kerken uit Oldebroek, Oosterwolde, Elburg, ’t Harde, Doornspijk en Nunspeet, plaatsen waar de leerlingen vandaan komen. Vele activiteiten werden bedacht: o.a. taarten bakken, auto’s wassen, muziek maken bij bejaarden, karweitje doen voor een oudere, eigen ontworpen kaarten verkopen enz.

De laatste actie werd gehouden op de Veluvine. Daar kregen de bovenbouwleerlingen de opdracht om, met een door de Rabobank verstrekte lening, per groepje een ondernemingsplan te schrijven. Zij werden daarbij gecoacht door een plaatselijke ondernemer. Dit werd afgesloten met een presentatie en verkoop op 7 maart in “De Hoeve van Nunspeet” voor familie, bekenden en ondernemers.

Per locatie kregen de twee leerlingen met de hoogste opbrengst een bedankje uitgereikt door burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet, wethouders Liesbeth Vos-van de Weg van Oldebroek en Willem Krooneman van Elburg die ook een waarderend woord tot de leerlingen richtten. Tenslotte volgde de bekendmaking van het eindbedrag met de overhandiging van een cheque door Erik Jansen, teamleider van het LF en tevens de grote “motor” van de gehele actie waarop het fantastische bedrag stond vermeld.

Iedereen die, op welke wijze dan ook, aan de totstandkoming van dit resultaat heeft bijgedragen heel erg bedankt!!

Comments are closed.